De wet is niet Gewoon Anders

In juli 2011 werden mijn zoon Sander en zijn vier ZML klasgenootjes 1 week voor het einde van het schooljaar van de basisschool De Klaverweide weggestuurd. Zonder inspraak en instemming van ouders. Zoals je in de artikelen Het kan ook Gewoon Anders en Rekenen, maar dan Gewoon Anders kunt lezen, wordt hierbij de wet, zorgvuldig bestuur en goed fatsoen met voeten getreden.

Een jaar later, vlak voor de zomervakantie van 2012, doet de De Raad van Toezicht van de Almeerse Scholen Groep (ASG) uitspraak op ons bezwaarschrift en verklaart deze gegrond, op basis van een advies van haar Bezwarencommissie. Het College van bestuur van ASG berust in dit besluit van haar baas en beidt ons haar excuses aan.

Hiermee staat het vast. De directies en besturen van De Klaverweide, De Almeerse Scholengroep en Stichting Gewoon Anders (SGA) zaten fout. Van ASG hebben we excuses ontvangen, maar van De klaverweide en SGA hebben we nooit meer iets gehoord, terwijl Ruud Pet, de directeur van SGA, de echte boosdoener in dit verhaal is.

Tijdens het schrijven over wat er is gebeurd steekt mijn boosheid en verontwaardiging steeds weer de kop op en dit kleurt natuurlijk mijn tekst. Voor diegene die hun eigen kleur aan dit verhaal willen geven zijn hieronder alle stukken te downloaden, zoals die zijn behandeld door de Bezwarencommissie van ASG. Je kunt hiermee zelf hoor en wederhoor toepassen. Het verweer van de advocaat van ASG geeft een aardig kijkje in de bestuurlijke keuken van ASG en hun relatie met SGA.

Als goed voornemen voor 2013 sluit ik dit verhaal nu definitief af en accepteer de excuses van John van der Vegt namens het College van Bestuur van het Almeerse Scholen Groep in de hoop dat zijn club zich een volgende keer twee keer bedenkt voor zij weer Ruud Pet klakkeloos volgen en hem zo helpen om de rechten van ouders en kwetsbare kinderen schaamteloos onder de voet lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s