Op weg naar zijn Droomplek!

Een Guusje tekening over een jongen die uit huis gaat.

Gisteren kreeg Sander een kaartje van Stichting Philadelphia Zorg: “Wat ontzettend leuk dat je bij ons wilt komen wonen in Almere Poort!” Hij kreeg daarmee zijn toegangsbewijs voor een mooie toekomst. Een plek waar hij straks kan wonen en gelukkig kan blijven, ook als wij er niet meer zijn. Zijn kaartje zat bij een lekker cadeautje van Philadelphia. Heel veel meer dan alleen een leuke verassing!

Daarmee eindigt een lange zoektocht. Vier jaar van kastjes naar muren, verstrikt in onbegrijpelijke wetten en en regels. Veel hulp gekregen, maar nooit op beslissende momenten. Hoe moeilijk moet het zijn om voor je zoon met een verstandelijke handicap een woning te vinden? Waar kun je hem veilig loslaten in de wetenschap dat hij gelukkig blijft? Het was om wanhopig van te worden.

Eind vorig jaar gloorde er licht aan de horizon. Toen maakten we kennis met Philadelphia. Tegelijkertijd maakte de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland haar visie voor 2030 bekend. Het filmpje hieronder legt deze visie op een leuke manier uit. Philadelphia vroeg naar onze droom voor Sander. Dat is het verhaal ‘Een Droomplek voor Sander’ geworden, geïnspireerd door de visies van Philadelphia en de VGN en de lokatie Homeruskwartier in Almere Poort. Midden in deze wijk gaat Philadelphia samen met De Alliantie nieuwe zorgwoningen bouwen.

We hadden met Philadelphia een hele reeks van intensieve, leuke en leerzame gesprekken. Deze waren bedoeld om de verwachtingen over en weer goed af te stemmen. We leerden Philadelphia kennen als een vooruitstrevende zorgorganisatie met allemaal leuke, enthousiaste en gedreven mensen.

Gisteren kwam de uitkomst: Philadelphia wil samen met ons de droomplek voor Sander waarmaken. Ze delen die droom. Niet alleen voor Sander, ook voor Daan, Nordin en Marc, drie van zijn beste vrienden. Alle vier de vrienden kregen dit kaartje! Ze gaan veel steun hebben aan elkaar als zij samen een nieuw bestaan gaan opbouwen. Philadelphia gaat de jongens en ons de komende twee jaar helpen om deze grote stap soepel te zetten. Dat geeft veel vertrouwen!

Het realiseren van de droom zal nog lastig worden, want dat gaat betekenen dat we een visie voor 2030 al in 2023 waar willen maken. Dat wordt geen geplaveide weg, maar samen met Philadelphia gaan we ervoor. Op avontuur, op weg naar de droomplek voor Sander en zijn vrienden. De zorglokatie van de toekomst.

Ik ben heel blij en opgelucht en tegelijkertijd schiet ik vol bij het idee dat hij echt bij ons weg zal gaan. Ik ga hem verschrikkelijk missen. Waarschijnlijk net als iedere ouder die achterblijft met een leeg nest. Maar dat is gelukkig pas over twee jaar..

De kaartjes en het bellers van Philadelphia voor Daan, Nordin, Marc en Sander

De illustratie bij dit verhaal is een “Guusje”. Guusjes zijn een uitgave van Werkgroep ViP-Almere en vragen op een leuke manier aandacht voor hindernissen die mensen met een beperking in het dagelijks leven ondervinden. De Guusjes zijn getekend door Geoffrey Cramm. Je vindt ze allemaal op zijn website. Enige gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval 😉

9 gedachten over “Op weg naar zijn Droomplek!

  1. Wat een vooruitzicht, mooier kan niet!
    Met elkaar stappen de vrienden hun nieuwe avonturen in. En wij genieten volop mee en zijn trots op ze❣

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s