Samen op TV

Sander wordt geïnterviewd door Omroep Flevoland

Zaterdag was het zover, de start van de bouw van ‘t Homerushuis. Het huis waar Sander over anderhalf jaar gaat wonen. Wonen met begeleiding. Het lijkt er echt op dat dit ook de droomplek wordt waar ik meer dan twee jaar geleden over schreef. Reuze spannend allemaal.

Het wordt een huis met sociale en technische innovaties om de huidige en toekomstige problemen in de zorg het hoofd te bieden en om het leven in ‘t Homerushuis nog leuker te maken. Dit is ook de reden dat het project in de belangstelling staat van de media. Zo eindigden Sander en ik samen op TV zaterdag.

Het was een feest voor de hele buurt, met live muziek, gratis koffie, thee, limonade en gebak, leuke activiteiten en een ruil- en weggeef vrijmarkt waar bewoners en buren met hun overbodige spullen een ander een plezier konden doen.

Minke Booij en Froukje de Jonge onthullen het hekdoek

Het officiële startsein voor de bouw was ook startsein van het buurtfeest. Dit sein werd gegeven voor wethouder Froukje de Jonge en oud hockey international Minke Booij. Zij onthulden samen het hekdoek met alle informatie over de bouw. Voorafgaand had Minke interviews gedaan met de verschillende partijen die ‘t Homerushuis mogelijk gaan maken.

Ik was daar met een paar honderd feestgangers schat ik. Monique kon niet mee. Zij herstelt van een operatie. Gelukkig gaat dit herstel goed. Sander was logeren bij Logee Okee. Nu gaat zowat de hele logeergroep in ‘t Homerushuis wonen dus Logee Okee was met de hele groep op het feest. Sander vierde het feest dus met zijn vrienden en dan heeft hij ook geen aandacht voor mij. Zo hoort dat natuurlijk ook, maar een beetje apart voelde het wel.

Feestgangers spelen knotshokey

Ik help het project met de externe communicatie. Ik hielp de aanwezig media dan ook met het regelen van hun interviews. Omroep Flevoland had in de gaten dat ik ook een vader van een toekomstige bewoner was en vroeg of ze mij op camera mochten interviewen. Dat was geen probleem. Ze vroegen of ze Sander dan ook konden interviewen. Daar kom je maar op één manier achter zei ik. Ik ga het hem vragen en dan zien we wel of het lukt. Sander was er meteen voor in en ging stoer voor de camera zitten en beantwoorde de vragen naar zijn kunnen en dat ging heel goed. Wat kan ik die jongen toch elke keer weer onderschatten. Trots op die gast!

Startscherm met spandoek voor de videoreportage

En zo zaten we diezelfde avond nog in een videoreportage van Omroep Flevoland. Als je op de afbeelding met het witte spandoek klikt kom je op de pagina van Omroep Flevoland met de videoreportage.

Het was nog lang gezellig op het feest en Sander en zijn vrienden waren goede gangmakers. Later in de middag vertrok de logeergroep. De begeleiders kwamen nog even gedag zeggen. Sander had alleen aandacht voor zijn vrienden.

Ik was niet echt eenzaam op het feest. Er was genoeg te doen en ik kende vele aanwezigen. Mijn oudste broer was er ook en mijn beste vriend kwam onverwachts opdagen. Ik heb me prima vermaakt op een zeer geslaagd feest. Maar Sander was daar met zijn vrienden en niet met mij. Dat is precies waar ik aan zal moeten wennen denk ik..

6 gedachten over “Samen op TV

  1. Prachtig stuk over een heel geslaagde feestdag ❣️
    Marc genoot van het interview met Minke Booij en Omroep Flevoland 🏑 en met al z’n vrienden, vriendinnen en de toekomstige bewoners en van het lekkers van ‘De Verwennerij’
    Met elkaar stap voor stap naar een mooie toekomst. Alle vertrouwen in 🍀💚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s