Dat zag ik hem niet doen

Iedereen beschermt zijn kind tegen pijn, teleurstelling en verdriet. Is je kind ziek of gehandicapt, dan telt dit dubbel. Zo ook mijn zoon. Sander heeft een chromosoomafwijking en is hierdoor verstandelijk gehandicapt.

Een moeder van een klasgenootje vroeg of hij mee ging naar voetbal. Ik schrok van die vraag. Hij zal de verkeerde kant op spelen. Hij zal al snel huilend van het veld komen, omdat ik niet naast hem sta. Hij zal geen bal goed raken. Ik zal me ongemakkelijk voelen. Ik zie hem dit niet doen.

We gingen toch een keer mee. Hij speelde de verkeerde kant op, hij kwam steeds huilend van het veld en hij raakte geen bal goed. Maar ik voelde me niet ongemakkelijk, want dat is hier heel normaal. Ieder kind heeft wel iets en sommige kids hebben een veel zwaardere handicap dan mijn zoon.

Nu zie ik het hem wel doen. Dankzij liefde, geduld en deskundigheid van trainers en begeleiders bij Sportclub Only Friends doet hij nu niets liever dan voetbal. Hij speelt de goede kant op. Kijkt niet meer of ik wel in de buurt sta. Hij scoort doelpunten. Onvoorstelbaar, maar we zitten nu samen ook op kickboksen. Mijn moment van de week. Trots op mijn zoon en vele lieve vrienden rijker.

Iedereen kan veel zeggen en schrijven, maar tekst overtuigt niet altijd. Je moet de Friends in actie zien. Aan iedere ouder of verzorger van een kind als mijn zoon: bekijk de sporten en zie de trainers, de begeleiders en het plezier van de kids. Twijfel niet, kom kijken bij Sportclub Only Friends, kies een sport en doe mee!

Tot ziens op de velden, in de zalen en in het zwembad!


Dit schreef ik alweer 9 jaar geleden. Sander was 6 jaar toen hij voor het eerst naar Only Friends ging. Hij is nu 21. Kickboxen doen we niet meer. Hij heeft nog een paar andere sporten bij Only Friends gespeeld: judo, fitness, handboogschieten en wielrennen. Voetbal is altijd gebleven. Hij traint nu twee keer per week en speelt in de KNVB G-competitie. 3 jaar geleden is Only Friends voetbal geadopteerd door Ajax. We zijn nu officieel de G-afdeling van het grote Ajax. Of ik ooit gedacht zou hebben dat hij nu voor Ajax zou voetballen..? 😉

Hieronder een mooie herinnering. We werden ‘Europees Kampioen’ op een toernooi in Wenen. We speelden tegen Rapid Wien, Southhampton, Torino en nog veel meer grote namen. En yep, ik ben trainer/coach geworden.

3 gedachten over “Dat zag ik hem niet doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s