Een reus op één been

Sander sport bij Only Friends. 2 jaar geleden ben ik begonnen om deze prachtige sportclub meer bekendheid te geven via social media in de hoop dat kinderen en jongeren met een beperking ons langs deze weg vinden en bij ons komen sporten. Met Hyves en YouTube begonnen en inmiddels meer dan 10.000 volgers op Hyves. Onlangs ook voor Only Friends begonnen op Twitter, Facebook en LinkedIn en ook hier ontstond er al snel lekker veel interactie. Het was via Hyves dat Michaelrobbert op mijn pad kwam. Hij werkte op dat moment met Handispots al heel lang voor het NOC*NSF. Hij had de taak om met Handispots zoveel mogelijk nieuwe paralympische talenten te werven. Hij wilde praten over een samenwerking met Only Friends.

Ik zie hem nog de trappen opsnellen op twee krukken en 1 been. Ik wilde nog roepen waar de lift was, maar hij was al boven. Ik ben met 1,86m niet klein, maar keek omhoog naar een flink uit de kluiten gewassen kerel met een sympatiek lachend gezicht. Gaande weg ons gesprek bleek dat de ideeën van Michaelrobbert voor Handispots veel verder reikten dan het werven van paralympisch talent. Handispots moest een online ontmoetingsplaats worden voor alle mensen met een beperking en hun familie, vrienden en verzorgers. Niet beperkt tot sport, maar voor alles wat deze hele grote groep mensen bezig houdt.

Het werk voor NOC*NSF was voor Michaelrobbert een goed startpunt. We raakten dan ook verder in gesprek dan alleen de samenwerking met Only Friends op gebied van Hyves. Uit zijn tas kwamen ontwerpen voor een geheel nieuwe en speciale socialmediasite die moest gaan bestaan naast Hyves en Facebook en uit zijn mond rolde het ene idee na het andere. De benodigde investering had hij ook al in beeld en die hield hem nu even tegen. Zo eindigde een leuk gesprek met een mooi mens.

Een paar dagen later vertelde ik thuis aan Monique over het gesprek met Michaelrobbert. Haar reactie was: “waarom gaan we hem dan niet helpen? Dan krijgen onze vrienden die niet op hyves willen misschien ook wat!” We hebben vrienden en kennissen die sites als Hyves en Facebook gewoon te publiek vinden om vrijuit over handicaps te praten en dat terwijl er juist extra veel behoefte is aan contact met gelijk gestemde zielen. Het idee van Michaelrobbert liet me toen niet meer los. Ik zocht weer contact met de vraag of we konden helpen. Hij zei “ja graag!” Ik dacht “gaaf!” Handispots wordt weer een mooi avontuur!


Ik schreef dit alweer 9 jaar geleden. Handispots is er inderdaad gekomen. Helaas bleek er naast de grote sociale media toch te weinig bestaansrecht. Het was wel een mooi en leuk avontuur en weer veel geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s