Voetbalfeest in een Fieldlab

We zitten met z’n allen alweer een jaar opgesloten in Coronamaatregelen. Een jaar geleden zijn we voor het laatst samen naar een voetbalwedstrijd geweest. Daar kwam zondag verandering in. Sander en ik zaten samen met 1349 andere supporters in een bubbel op de tribune bij de absolute topper in de Keukenkampioen Divisie: Almere City tegen SC Cambuur.

Sander werkt 2 dagen per week bij Almere City in het onderhoud van gebouwen en terreinen. De week voor de wedstrijd kreeg hij, net als alle andere medewerkers, de mogelijkheid om kaarten voor de wedstrijd te krijgen. De wedstrijd werd gebruikt als zogenaamd Fieldlab. Dit is een experiment voor het weer toelaten van bezoekers bij grote evenementen.

Aan zo’n Fieldlab zit wel wat extra geregel vast. Twee dagen voor de wedstrijd moesten we op Corona getest worden, zodat je geen Corona mee het stadion in neemt. Je moet je ook registreren in een speciale app waaruit je alle instructies krijg voor wat je wel en niet mag in het stadion. In het stadion zaten drie zogenaamde bubbels met ieder hun eigen instructies voor bv. wel of niet juichen, wel of niet afstand houden en wel of geen mondkapjes. En volgende week moet weer die wattenstaaf van een meter je neus en keel in.

Bij aankomst was het even zoeken naar parkeren voor onze groene bubbel en de groene looproute. Kaarten en de uitslag van de Coronatest laten zien en temperatuur opmeten en met een geotag om onze nek konden we het stadion is. Met die geotag kunnen de bewegingen van de bezoekers gevolgd worden.

Maar genoeg over al het geregel. Dat hadden we er graag voor over. Het was weer prachtig gevoel toen de spelers het veld opkwamen, begeleidt door vuurwerk en juichende supporters; kippenvel. Naast de wedstrijd heb ik vooral genoten van alle “hoi Sanders”, duimpjes omhoog, boxen en praatjes als Sander weer een collega tegen kwam die aan het werk was of ook op de tribune zat. Ik had me nooit gerealiseerd dat hij hier zo ‘thuis’ is. De wedstrijd werd helaas verloren, maar het voetbalfeest kende alleen maar winnaars.

En oh ja, Sander is verstandelijke gehandicapt. Maar doet er niet toe. Het was weer ouderwets gaaf om samen op de tribune te zitten.

10 gedachten over “Voetbalfeest in een Fieldlab

  1. Wat moet dat een bijzondere belevenis geweest zijn! Zo gaaf, met name voor Sander, die zo gek op voetbal is!
    Op naar fieldlab Juventus!

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuk Verhaal weer Ton, maar bovenal superfijn dat Sander zo genoten heeft. Ik kan me goed voorstellen dat je vader hart weer een enorme sprong heeft gemaakt van geluk 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s